ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ :   ΑΘΗΝΑ  210 6962600, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2310 372600
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ! 14 501

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Μαιευτικού Τμήματος Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικά σεμινάρια Μαιευτικού Τμήματος Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης

Το Μαιευτικό Τμήμα της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επανεκκίνηση των εκπαιδευτικών του σεμιναρίων προς εγκυμονούσες γυναίκες το φθινόπωρο του 2022, με στόχο την ενδελεχή τους ενημέρωση για θέματα που αφορούν τον τοκετό και τη φροντίδα του νεογνού, αλλά και τη διατροφή στην εγκυμοσύνη, στη λοχεία και στον θηλασμό.

Η κ. Αδαμίδου Ιωάννα, κλινική διαιτολόγος-διαιτολόγος και βιολόγος του Κέντρου Κλινικής Διατροφής της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνη του Διατροφολογικού Κέντρου Bioiatriki+ Nutrition στη Θεσσαλονίκη, παρέχει διατροφική εκπαίδευση μέσω ομιλιών και εκπαιδευτικού υλικού για πρακτικά θέματα διατροφής στην εγκυμοσύνη, στη λοχεία και στον θηλασμό, βάσει επιστημονικών οδηγιών. Στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων συμπεριλαμβάνονται επίσης ομιλίες από ιατρό και μαία, με την οργάνωση και τον συντονισμό της προϊσταμένης του Μαιευτικού Τμήματος, κ.Καρακατσάνη.

Το εκπαιδευτικό υλικό που συζητείται από την κ. Αδαμίδου ξεκινά με τα σημεία-κλειδιά της διατροφικής αυτοφροντίδας της εγκύου, τις τροφές που χρίζουν προσοχής κατά την εγκυμοσύνη, και κυρίως τις θρεπτικές ανάγκες καθώς προχωράει η κύηση συνοδευόμενη από πρόσληψη βάρους. Ταυτόχρονα, γίνεται αναφορά στους τρόπους ασφαλούς και βέλτιστης διαχείρισης των τροφίμων κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Καθώς οι γυναίκες που παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ήδη κυοφορούν, έμφαση δίδεται κυρίως στις ανάγκες του νεογνού και της λεχώνας τις πρώτες στιγμές και ημέρες μετά τον τοκετό, αλλά και εν συνεχεία κατά τους μήνες που ακολουθούν. Υπογραμμίζονται η σημασία και τα πλεονεκτήματα του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού έτσι όπως συστήνουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός, που συνεχίζεται παράλληλα με την ομαλή εισαγωγή στερεών τροφών, με απώτερο στόχο την ανοσοποιητική θωράκιση του βρέφους και τη διαμόρφωση της υγιούς σχέσης του με το φαγητό. Γίνεται αναφορά στη σημασία της σωστής θρέψης και του ύπνου έστω κι αν αυτός είναι διακοπτόμενος, σε τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας και στη διατροφική διαχείριση πιθανών κολικών πλησίον της παιδιατρικής υποστήριξης αυτών.

Το Κέντρο Κλινικής Διατροφής των Βιοκλινικών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συμπληρώνει τις ιατρικές υπηρεσίες της κάθε Κλινικής, παρέχοντας ολοκληρωμένη διεπιστημονική προσέγγιση και εξατομικευμένη διατροφική υποστήριξη στον κάθε ασθενή, σε συνεργασία με το Διατροφολογικό & Εργομετρικό Κέντρο Bioiatriki+ .

2022-12-16T11:45:44+00:00