ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ :   ΑΘΗΝΑ  210 6962600, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2310 372600
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ! 14 501
Loading...
ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2021-04-29T10:16:43+00:00

ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Επιστημονικός Υπεύθυνος Μ.Τ.Ν. Α’: Τσιαντούλας Απόστολος
Επιστημονικός Υπεύθυνος Μ.Τ.Ν. Β’: Λιάκου Ελένη

Η Βιοκλινική Θεσσαλονίκης ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών Υγείας Βιοιατρική του μεγαλύτερου οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Ελλάδα και στεγάζεται σε κτίριο της οδού Μητροπόλεως 86, στη καρδιά της πόλης. Μεταξύ των άλλων τμημάτων στον πρώτο όροφο της Βιοκλινικής, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρίσκεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες Ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της Θεσσαλονίκης ( πρώην Γενική Κλινική Γαληνός) που από το 2006 είναι μέλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με παράδοση στην αντιμετώπιση της νεφρικής νόσου.

Στην άρτια εξοπλισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εξυπηρετούνται, μέσα από την πλέον σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, νεφροπαθείς ευρισκόμενοι σε πρόγραμμα αιμοκάθαρσης. Είναι στελεχωμένη από άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με οργανωμένη γραμματειακή υποστήριξη. Οι ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται από ειδικούς νεφρολόγους σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάση. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο με πολύχρονη εμπειρία πάνω στην εξωνεφρική κάθαρση και παρέχει τη φροντίδα του όλο το εικοσιτετράωρο.

Η Μ.Τ.Ν. διαθέτει 28 μηχανήματα τεχνητού νεφρού και λειτουργεί καθημερινά σε 3 βάρδιες. Τα μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν όλες τις μεθόδους εξωνεφρικής κάθαρσης ( κλασσική αιμοκάθαρση και online αιμοδιαδιήθηση). Οι θέσεις αιμοκάθαρσης έχουν ειδικά σχεδιασμένες πολύσπαστες πολυθρόνες ή κρεβάτια που επιτρέπουν την αντιμετώπιση έκτακτων συμβαμάτων με ατομική εγκατάσταση οξυγόνου.

Οι αίθουσες είναι ειδικά διαμορφωμένες κλιματιζόμενες με τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο ( free wi-fi). Για ασθενείς με ιογενείς ηπατίτιδες έχει γίνει πρόβλεψη για ειδικό θάλαμο νοσηλείας με χωριστό χώρο υγιεινής.

Παράλληλα, η Βιοκλινική διαθέτει συνεχή καρδιολογική παρακολούθηση των νεφροπαθών από ειδικό καρδιολόγο με χρόνια εμπειρία σε αυτή την ειδική ομάδα των ασθενών και τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών των νεφροπαθών με πλήρως οργανωμένη ομάδα καρδιολόγων, αναισθησιολόγων , χειρουργών και εντατικολόγων.

Η Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, ως ιδανικός εκφραστής της φιλοσοφίας του Ομίλου, παρέχει ιδανικές υπηρεσίες υγείας. Διαθέτει οργανωμένα ιατρικά εργαστήρια με υπερσύγχρονο εξοπλισμό ( μικροβιολογικό, ακτινολογικό, ακτινοδιαγνωστικό) όπου άμεσα και με αξιοπιστία οι νεφροπαθείς μπορούν να εξυπηρετηθούν και να έχουν γρήγορη διάγνωση στις παράλληλες παθήσεις πέραν της χρόνιας νεφρικής νόσου. Ταυτόχρονα, διαθέτει άριστα εξοπλισμένη και οργανωμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση και νοσηλεία σοβαρών οξέων συμβαμάτων καθώς και οργανωμένες χειρουργικές αίθουσες για χειρουργικές επεμβάσεις , απλές ή μείζονες. Κατά συνέπεια, παρέχεται στον νεφροπαθή άμεσα και υπεύθυνα ,ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο στο νεφρολογικό τμήμα της κλινικής , είτε βρίσκονται υπό αιμοκάθαρση είτε σε προηγούμενη στάδια τόσο για τη διάγνωση του προβλήματος τους όσο και για την πιο άρτια και άμεση αντιμετώπισή του.

Το ιατρικό δυναμικό της Μ.Τ.Ν απαρτίζεται από ειδικούς νεφρολόγους εκπαιδευμένους σε Πανεπιστημιακές Νεφρολογικές κλινικές , με σημαντική επιστημονική κατάρτιση ,κλινική εμπειρία και ανθρώπινη προσέγγιση του ασθενούς. Εκτός από τη Μ.Τ.Ν, παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως σύμβουλοι ιατροί, σε νοσηλευόμενους ασθενείς με οξεία νεφρική βλάβη ή χρόνια νεφρική νόσο, του παθολογικού ή χειρουργικού τομέα.

Επιπλέον, συνεργάζονται άριστα με τους εντατικολόγους ιατρούς της ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των διασωληνωμένων ασθενών που χρειάζονται νεφρολογική υποστήριξη. Για το λόγο αυτό υπάρχει μόνιμα εγκατεστημένο μηχάνημα εξωνεφρικής κάθαρσης στη ΜΕΘ. Επίσης , στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής λειτουργεί τακτικό νεφρολογικό ιατρείο όπου παρακολουθούνται ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο ή διενεργείται διερεύνηση της νεφρικής λειτουργίας και προληπτικός έλεγχος.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης είναι μία από τις παλαιότερες Ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ)  της πόλης, μέλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ,  με μεγάλη παράδοση στην αντιμετώπιση της νεφρικής νόσου. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με εύκολη πρόσβαση και σε μικρή ακτίνα από τα κεντρικά ξενοδοχεία.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται από ειδικούς νεφρολόγους σε καθηµερινή εικοσιτετράωρη βάση. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευµένο µε πολύχρονη εµπειρία πάνω στην εξωνεφρική κάθαρση. Η  συνεχής καρδιολογική παρακολούθηση των νεφροπαθών γίνεται από ειδικό καρδιολόγο. Η κλινική διαθέτει οργανωµένα ιατρικά εργαστήρια µε υπερσύγχρονο εξοπλισµό όπου µπορεί να πραγµατοποιηθεί όλο το πλήθος των διαγνωστικών εξετάσεων για παράλληλες παθήσεις πέραν της χρόνιας νεφρικής νόσου.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης  των επειγόντων περιστατικών των νεφροπαθών από οργανωμένη ομάδα καρδιολόγων, αναισθησιολόγων, χειρουργών και εντατικολόγων. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι άρτια εξοπλισμένη και  οργανωμένη για την αντιμετώπιση και νοσηλεία σοβαρών οξέων συμβάντων  με μόνιμα εγκατεστημένο μηχάνημα εξωνεφρικής κάθαρσης.

Την περίοδο της πανδημίας λαμβάνεται πρόνοια για αιμοκάθαρση ασθενών με δυνατότητα απομόνωσης και εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση και σε μικρή ακτίνα από κεντρικά ξενοδοχεία.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Συνεργάτες Ιατροί

Φωτογραφίες Τμήματος

Άρθρα