ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ :   ΑΘΗΝΑ  210 6962600, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2310 372600
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ! 14 501
Loading...

ΚΟΣΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ειδικός Καρδιολόγος-Λιπιδιολόγος

Ο Ειδικός Καρδιολόγος-Λιπιδιολόγος Κωνσταντίνος Ηλία Κοσμάς γεννήθηκε στην Αθήνα.  Απεφοίτησε από το Πειραματικόν Σχολείον Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό απολυτηρίου «ΆΡΙΣΤΑ».  Κατόπιν εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απεφοίτησε το 1983 με βαθμό πτυχίου «ΆΡΙΣΤΑ».

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στην Αεροπορία (ένα διάστημα της οποίας υπηρέτησε στον Παθολογικό Τομέα του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Ιατρός), ο Δρ. Κοσμάς ξεκίνησε την ειδικότητά του στην Παθολογία στη Θεραπευτική Κλινική του Νοσοκομείου “Αλεξάνδρα”, την οποία διέκοψε το 1989 για συνέχιση της ειδικότητος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Παθολογία στο Νοσοκομείο «St. Johnʼs Episcopal Hospital-South Shore» της Νέας Υόρκης και στην συνέχεια την ειδικότητά του στην Καρδιολογία στο Νοσοκομείο «Episcopal Hospital» στην Philadelphia.

Το 1992 ο Δρ. Κοσμάς ανεκηρύχθη Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τον βαθμό “ΆΡΙΣΤΑ”.  Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν «Υποκατάστασις της αριστεράς και δεξιάς κοιλίας δι’ αντλιών επί κοιλιακής μαρμαρυγής.  Μηχανισμός δράσεως της αντλίας της δεξιάς κοιλίας.»

Ο Δρ. Κοσμάς κατέχει την θέσιν του Διευθυντού Πυρηνικής Καρδιολογίας και της Κλινικής Λιπιδίων σε μία μεγάλη ιδιωτική Ιατρική Εταιρεία στη Νέα Υόρκη (Cardiology Unlimited, PC).  Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής (Καρδιολογίας) στο Icahn School of Medicine at Mount Sinai και Διευθυντής της Καρδιολογικής Ομάδος “Mount Sinai Advanced Cardiovascular Group”, ως και Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής (Καρδιολογίας) του Πανεπιστημίου της Pennsylvania και του Weill Medical College of Cornell University.  Επί πλέον, έχει διατελέσει Διευθυντής Κλινικών Υπηρεσιών και Υποδιευθυντής του Τομέως της Πυρηνικής Καρδιολογίας στο Καρδιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου “Episcopal Hospital” στην Philadelphia, ως και Διευθυντής της Στεφανιαίας Μονάδος Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “New York Hospital Queens”.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κοσμάς κατέχει τίτλους ειδικότητος Παθολογίας και Καρδιολογίας εις Ελλάδα και ΗΠΑ, ως και τίτλους ειδικότητος Πυρηνικής Καρδιολογίας και Κλινικής Λιπιδιολογίας εις ΗΠΑ.  Έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό φοιτητών Ιατρικής και ειδικευομένων ιατρών στην Παθολογία και στην Καρδιολογία σε πολλά διεθνώς αναγνωρισμένα Ακαδημαϊκά Ιατρικά Κέντρα στη Νέα Υόρκη και στην Pennsylvania.  Επί πλέον ο Δρ. Κοσμάς έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων εις έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει στο ενεργητικό του πολλές διαλέξεις και παρουσιάσεις σε Ακαδημαϊκά Ιατρικά Κέντρα και σε διεθνή ιατρικά επιστημονικά συνέδρια εις ΗΠΑ, κυρίως με θέματα αφορώντα εις την Λιπιδιολογίαν.  Επίσης ο Δρ. Κοσμάς είναι μέλος πολλών Γραφείων Ομιλητών και Συμβουλευτικών Επιτροπών διεθνών Φαρμακευτικών Εταιρειών, ως και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και Αξιολογητής ιατρικών άρθρων σε πολλά έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Σήμερα ο Δρ. Κωνσταντίνος Κοσμάς δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, όπου κυρίως συνεργάζεται με την Βιοκλινική Αθηνών ως Διευθυντής του Προτύπου Ειδικού Καρδιολογικού-Καρδιομεταβολικού-Λιπιδιολογικού Ιατρείου, το οποίον έχει την έδρα του στη Βιοκλινική.  Ταυτόχρονα συνεχίζει την συνεργασία του με την μεγάλη ιδιωτική Ιατρική Εταιρεία Cardiology Unlimited, PC στη Νέα Υόρκη, όπου κατέχει την θέσιν του Διευθυντού Πυρηνικής Καρδιολογίας και της Κλινικής Λιπιδίων.

Δείτε ολόκληρο το βιογραφικό του ιατρού ΕΔΩ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αρθρογραφία Ιατρού

2023-09-08T13:12:14+00:00